Στήριξη ΗΠΑ για χρέος, εάν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Την πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου είχαν σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Τζακ Λιου στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ στο Περού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Λιου επανάλαβε την πρόθεση των ΗΠΑ να συνεχίσουν να παρακολουθούν πολύ στενά την κατάσταση στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη να υλοποιήσει την δέσμευσή της, ώστε να θέσει το ελληνικό δημόσιο χρέος σε ένα βιώσιμο μονοπάτι μέσω ελάφρυνσης.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών συνεχάρη τον Έλληνα ομόλογό του για τον εκ νέου διορισμό στο αξίωμα και επαίνεσε τη δέσμευσή του στην εξεύρεση ενός εποικοδομητικού τρόπου για να προχωρήσει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, σύμφωνα με εκπρόσωπό του πρώτου.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες να προληφθούν νέα δεινά μέσω μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής αντίδρασης.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον Πολ Τόμσεν με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, όπου το ΔΝΤ εστιάζει κυρίως την προσοχή του γιατί συνδέεται άμεσα με την βιωσιμότητα του χρέους.

Στη συνεχεία, ο Έλληνας υπουργός και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ αντάλλαξαν απόψεις για το χρέος, την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και την πρώτη αξιολόγηση.

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις