Σταθερή παρουσία στην Πολωνική αγορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της GRECKA PANORAMA (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αύξηση πτήσεων Καλαμάτα – Βαρσοβία για το 2016

 

Στην Grecka Panorama ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2015, καταγράφοντας παρουσία στις σημαντικότερες εκθέσεις και γεγονότα παγκοσμίως. Στο πλευρό της Περιφέρειας βρέθηκαν για μια ακόμη φορά επαγγελματίες τουρισμού, από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με στόχο το άνοιγμα της δυναμικής αυτής αγοράς.

Η έκθεση Grecka Panorama αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα και έλαβε χώρα από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2015 στη Βαρσοβία της Πολωνίας, στο εκθεσιακό κέντρο Torwar Arena. Στο περίπτερο της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν γαστρονομικές επιδείξεις με κέρασμα  Πελοποννησιακής παραδοσιακής σούπας με βάση τον τραχανά, η οποία και εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης που την δοκίμασαν, εφαρμόζοντας έτσι την πάγια πολιτική για μια ακόμη φορά του συνδυασμού τουρισμού, προϊόντων, γαστρονομίας.

Πολωνία3

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν οι νεοδιοριζόμενοι στην προξενική αρχή, Πρέσβης κ. Ευάγγελος Τσαούσης και ο Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Βαρσοβίας κ.  Νικόλαος Χριστοδουλίδης, τους οποίους υποδέχθηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς.

Οι Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν για τις έως τώρα δράσεις που έχουν προβεί στην Πολωνική αγορά τα τελευταία τρία χρόνια, με σταθερή συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τουρισμού TT Warsaw, και την φιλοξενία τριών αποστολών για ταξίδια εξοικείωσης με δημοσιογράφους και τουριστικούς επαγγελματίες από την Πολωνία. Συζήτησαν επίσης για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου συμπεριλαμβάνοντας και τον κρίσιμο τομέα των προϊόντων.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναντήθηκαν επίσης με τους τρείς σημαντικότερους tour operator που συνεργάζονται με την Πελοπόννησο όπως είναι ο Greco, και ο Itaka που εκτελούν απευθείας πτήσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος της Καλαμάτας, καθώς και τον Rainbow που εκτελεί πρόγραμμα με Πελοποννησιακές επιχειρήσεις από το Ελ. Βενιζέλος. Τα πλεονεκτήματα της Πελοποννησιακής διατροφής ανέδειξε στις γαστρονομικές του επιδείξεις και ο διάσημος Έλληνας σεφ στο κοινό της Πολωνίας Τεο Βαφείδη.

Την έκθεση επισκέφθηκαν αρκετοί Πολωνικοί επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου ενώ συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο και οι σημαντικότεροι tour operator της Πολωνικής αγοράς.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή επένδυσε με συντονισμένες ενέργειες και τα απτά αποτελέσματα στην Πολωνική αγορά είναι εμφανή ήδη από το 2014, όταν ξεκίνησε η πρώτη απευθείας πτήση. Η Πολωνία αποτελεί για την Ελλάδα, μια δυναμική αγορά, με πληθυσμό 38,5 εκ. κατοίκους και αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο, όπου για το 2016 υπολογίζεται αύξηση της τάξεως του 10% σε εθνικό επίπεδο για τον εισερχόμενο τουρισμό. Όσον αφορά την Πελοπόννησο για το 2016 υπολογίζεται να αυξηθούν σε τρεις οι πτήσεις charter από Πολωνία, με περίοδο λειτουργίας από Μάιο έως Οκτώβριο.

 

Link Video : https://www.youtube.com/watch?v=PqZv3Uw23lU

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις