Στους 5 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η βρετανική αστυνομία είπε χθες ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση χθες κοντά στο κοινοβούλιο ανέβηκε στους πέντε. Ο πέμπτος νεκρός ήταν μεταξύ των πεζών που σκοτώθηκαν στην επίθεση, είπε η αστυνομία ενώ έχει ταυτοποιήσει τον δράστη αλλά αρνήθηκε να τον κατονομάσει.

 

Επιπλέον, τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Λονδίνο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και κατόπιν ο δράστης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας σε μια επίθεση που η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση με χαρακτηριστικά λεηλασίας».

Οι νεκροί περιλαμβάνουν τον δράστη και τον αστυνομικό, ενώ οι υπόλοιποι νεκροί υπέστησαν θανατηφόρα τραύματα από το αυτοκίνητο που ανέπτυξε ταχύτητα στη γέφυρα του Ουέστμινστερ προτού πέσει πάνω στα κιγκλιδώματα έξω από τη βουλή.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της αστυνομίας Αγγλίας Μαρκ Ρόουλι είπε ότι η αστυνομία πιστεύει πως ο δράστης είχε εμπνευστεί από τη τη τρομοκρατία που σχετίζεται με τους ισλαμιστές μαχητές και ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον δράστη αλλά αρνήθηκε να τον κατονομάσει.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις