Συμμετοχή Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στη Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται από σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες που διοργανώνει η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Είναι πρώτη φορά που η Γενική Συνέλευση συγκαλεί σύνοδο σε κορυφαίο επίπεδο με αντικείμενο τις μεγάλες μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει σειρά διμερών επαφών με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους όπως ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Johnson και κ. Mayorkas, η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας κα Bachvarova, ο Καναδός Υπουργός Μετανάστευσης κ. McCallum, ο Αυστραλός Υπουργός Μετανάστευσης κ.Dutton, ο Υπουργός Εξωτερικών της Νιγηρίας κ. Yacoubou και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας κ. Jhenaoui.

Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρευρεθεί στην εναρκτήρια τελετή της Συνόδου και θα μιλήσει κατά τη διάρκειά της στη θεματική για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους από τις χώρες προέλευσης στις χώρες άφιξης. Επίσης ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα μιλήσει σε εκδήλωση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ενώ θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Μικρονησίας σχετικά με βραχεία διαμονή και απαλλαγή από την υποχρέωση ταξιδιωτικής θεώρησης (βίζα).

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις