Συνάντηση Επίτροπου Δ. Αβραμόπουλου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Αβραμόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε έχουν υπάρξει σημαντικές εξελίξεις. Γνωρίζω ότι είσαι ενήμερος και δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες.

Οι βασικές αξίες της Ευρώπης, η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα, αυτόν τον καιρό δοκιμάζονται. Η προσφυγική κρίση θέτει την Ευρώπη ενώπιον των ευθυνών της.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Δέχθηκε μεγάλη πίεση γιατί είναι ένας ακρίτας της Ευρώπης. Χάρη στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πράγματα σταδιακά πλέον βελτιώνονται.

Η συνεργασία που ξεκίνησε, όχι υπό μορφή συμφωνίας, αλλά μιας συνεννόησης με την Τουρκία, έχει αρχίσει να δίνει αποτελέσματα. Ήδη, οι ροές έχουν μειωθεί δραστικά, και αυτό πρέπει να συνεχισθεί. Να μην είναι, δηλαδή, ένα τεστ, αλλά να συνοδευθεί από μια τελική συμφωνία.

Η αλήθεια είναι ότι για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες. Θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι από τους πρώτους που θα επωφεληθούν. Γιατί, τούτη την ώρα, στο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης να περνάει σε μια καινούρια φάση, με ιδιαίτερες προκλήσεις και δυσκολίες, κυρίως για τον ελληνικό λαό.

Η Ελλάδα παρέμενε για πολύ καιρό και πρέπει να συνεχίσει να είναι ένας παράγοντας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή, χωρίς να παραιτηθεί των γεωπολιτικών της πλεονεκτημάτων.  Και το προσφυγικό προσφέρεται για να αναδείξει αυτό το πλεονέκτημα.

Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος και του δικού σου προβληματισμού. Βλέπω με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις εξελίξεις τον τελευταίο καιρό στο χώρο της παράταξής μας. Δεν παύω να ανήκω σε αυτή τη  μεγάλη οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο εξωτερικό παρατηρούν με πολύ ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη χώρα.

Απ’ ό,τι πληροφορούμαι στο Λουξεμβούργο μεθαύριο, θα έχεις μια σειρά από πολύ σημαντικές επαφές. Περιμένουν τις συναντήσεις αυτές οι ηγέτες της Ευρώπης και υπολογίζουν πάρα πολύ σε αυτήν τη συνεργασία».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις