Συνάντηση Επίτροπου Δ. Αβραμόπουλου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και καλό μου φίλο Κυριάκο Μητσοτάκη. Eίχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όπου κυριάρχησαν τα θέματα της αρμοδιότητάς μου στην Ευρώπη, που είναι το προσφυγικό, το μεταναστευτικό και τα θέματα ασφαλείας.

Έδωσα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τις ευχές μου για ένα καλό, καινούργιο ξεκίνημα μέσα από τις νέες εγκαταστάσεις του Κόμματος εδώ, στην περιοχή του Μοσχάτου. Εύχομαι να είναι ένας χώρος δημιουργίας, έμπνευσης και παραγωγής εθνικού και κοινωνικού έργου.

Γνωρίζει ο Κυριάκος ότι όλα τα χρόνια που είμαι στην πολιτική, παρά το γεγονός ότι αυτόν τον καιρό εκ των πραγμάτων έχω αναστείλει τις εδώ κομματικές και πολιτικές μου δραστηριότητες, αφού είμαι αφοσιωμένος στην Ευρώπη στα θέματα που μου έχει εμπιστευτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Πρόεδρος Γιούνκερ, δεν παύω να έχω το νου μου και την καρδιά μου στην Ελλάδα.

Και πρέπει να πω ότι σε αυτήν την καινούρια προσπάθεια, στο καινούριο ξεκίνημα της  παράταξης και του Προέδρου, θα είμαι κοντά του.

Είναι αλήθεια ότι αυτόν τον καιρό, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση. Το προσφυγικό και τα ζητήματα ασφαλείας που κυριαρχούν στον ευρύτερο γεωπολιτικό μας χώρο, καθιστούν την Ελλάδα ένα βασικό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας πρέπει η Ελλάδα να το αξιοποιήσει σε αυτές τις δύσκολες και πιεστικές στιγμές.

Οι καταστάσεις χρειάζονται σύνεση, σωφροσύνη και υπευθυνότητα. Και αυτό ακριβώς άρχισα να λέω πριν, ότι όλα αυτά τα χρόνια, όλοι μας αφήνουμε μια παρακαταθήκη και υπηρετούμε αρχές και αξίες. Βασική αξία και αρχή είναι η έννοια της εθνικής συνεννόησης, της συναντίληψης για την αντιμετώπιση όλων αυτών των μεγάλων θεμάτων.

Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα αυτές τις ώρες.

Επαναλαμβάνω ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση, οι κοινωνικές αντοχές είναι πλέον πεπερασμένες και θέλω να πιστεύω ότι δε θα αργήσει η μέρα που θα ανοίξει ένας αισιόδοξος ορίζοντας για την πατρίδα μας.

Εδώ, λοιπόν, κι εγώ, κοντά της, στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, βοηθώντας την Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές από τη θέση μου στην Ευρώπη, δε λησμονώ ποτέ, Κυριάκο, ότι αυτός είναι ο πολιτικός χώρος από τον οποίο προέρχομαι. Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, της πολιτικής οικογένειας μέλος της οποίας είναι και η Νέα Δημοκρατία, συμβάλλω κι εγώ από τη πλευρά μου στη χάραξη μιας ευρωπαϊκής πολιτικής που βοηθάει ολόκληρη την Ευρώπη, στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται, και βεβαίως στηρίζει και την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες και πιεστικές στιγμές που αντιμετωπίζει.

Με όλη μου την καρδιά, εύχομαι καλή επιτυχία και βέβαια θα έχουμε την ευκαιρία πολλές φορές, όπως συνέβη και στο παρελθόν, να συζητάμε. Είμαι πάντοτε στη διάθεσή σου. Γιατί πραγματικά διαπιστώνω, και μέσα από την κουβέντα που είχαμε, ότι υπάρχει μια συγκροτημένη στρατηγική, που έχει να κάνει συνολικά με την πρόοδο της Ελλάδος.

Για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου, θα ήθελα μια ακόμη φορά να πω ότι χαίρομαι που στην Ελλάδα, παρά τις όποιες δημόσιες κατά καιρούς δηλώσεις που γίνονται, υπάρχει μια βασική αρχή συναντίληψης για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό και τα ζητήματα ασφαλείας.

Και πάλι καλή επιτυχία.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις