Συνάντηση Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου και είχε ανεπίσημη συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες που θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Ιανουαρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, καθώς οι δύο τους συνδέονται με δεσμούς φιλίας από παλιά και είχαν συνεργαστεί στενά όταν ο κ. Γκουτέρες διετέλεσε Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης τους αποτέλεσε το μεταναστευτικό και τα ζητήματα ασφάλειας, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος καθώς και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης JFK (John F. Kennedy) ενημερώθηκε εκτενώς από το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS – Department of Homeland Security) για την λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ταξιδιωτικής Άδειας ESTA (Electronic System for Travel Authorization) των Η.Π.Α., ενόψει της προετοιμασίας του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου ETIAS (European Travel Information and Authorisation System).

Ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί αύριο στην Ουάσινγκτον για να εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Υπουργική Σύνοδο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης Ε.Ε.-Η.Π.Α. που πραγματοποιείται στις 4,5 Δεκεμβρίου. Τη Σύνοδο φιλοξενούν ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Jeh Johnson και η Γενική Εισαγγελέας κα Loretta Lynch. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει επίσης επαφές με το αμερικανικό Κογκρέσο για θέματα ασφάλειας και ειδικότερα για την υπερατλαντική συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις