Συνάντηση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon στο περιθώριο της Διάσκεψης υψηλού επιπέδου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Γενεύη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στο περιθώριο της Διάσκεψης υψηλού επιπέδου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon.

Οι δυο τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο των σχέσεων και την συνεργασία μεταξύ του ΟΗΕ και της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, και συμφώνησαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους για να βρεθούν λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, αναφέρθηκαν στο θέμα των επανεγκαταστάσεων καθώς πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες διεθνώς.

Και οι δύο δεσμεύτηκαν να παρακολουθούν από κοντά τα θέματα αυτά καθώς και στην από κοινού συνεργασία για την προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη για τα ανθρωπιστικά θέματα, καθώς και των συναντήσεων τον Σεπτέμβρη στην Νέα Υόρκη, στις 19/9 με τα ΗΕ και στις 20/9 με τις ΗΠΑ.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις