Συνάντηση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου με τον Δήμαρχο της Λέσβου Σ. Γαληνό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με τον Δήμαρχο της Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό συναντήθηκε εχθές ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες.  Κύριο θέμα της συνάντησης, ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό /μεταναστευτικό, καθώς και η κατάσταση στο νησί της Λέσβου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος συνεχάρη τον Δήμο της Λέσβου για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τόσον όσον αφορά στην υποδοχή των μεταναστών αλλά και στις προσπάθειες ανάδειξης των ευκαιριών που προκύπτουν από ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και διαχείριση της κατάστασης.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε, ότι η Λέσβος στέλνει ένα δυνατό μήνυμα προς όλο τον κόσμο, και τόνισε ότι η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Λέσβου και την στηρίζει με κάθε δυνατό μέσο.  Οι προσπάθειες του Δημάρχου να μετατρέψει τη κρίση σε ευκαιρία και να μετατρέψει το νησί σε σύμβολο αλληλεγγύης, φιλοξενίας και υπευθυνότητας συνάδουν με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, ο Επίτροπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τοπική κοινωνία της Λέσβου για την ανθρωπιά που επιδεικνύουν στους εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους που έχουν φτάσει στο νησί και αναζητούν ένα “ασφαλές λιμάνι” στην Ευρώπη.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις