Συνάντηση Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου και ΓΓ ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ

Δεν υπάρχουν σχόλια

O ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες. 

Συζήτησαν θέματα που αφορούν τον συντονισμό μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνέχεια της απόφασης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που αφορά τη στήριξή στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.

Εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για την πλήρη συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο ζήτημα αυτό.

Οι λεπτομέρειες σε σχέση με την πραγματοποίηση των επιχειρήσεων και το πλαίσιο της συνεργασίας θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.

Πλοία του ΝΑΤΟ  βρίσκονται ήδη στο Αιγαίο. Ο σκοπός της συμμετοχής του ΝΑΤΟ δεν είναι για να απωθήσει τους μετανάστες, αλλά για να συμβάλλει στην επιτήρηση και την παροχή σημαντικών πληροφοριών για να βοηθήσει τους συμμάχους και την ΕΕ στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου μεταναστών και στην εξάρθρωση των εγκληματικών δικτύων.

Τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ θα συνεχίσουν τις τακτικές επαφές πάνω στο ζήτημα.

Η ειδική θαλάσσια ομάδα του ΝΑΤΟ  (SNMG 2) βρίσκεται στο Αιγαίο με 5 πλοία: 1 Oiler (FGS BONN, από τη Γερμανία) και 4 φρεγάτες, μία από την Τουρκία (TCG BARBAROS), μία από τον Καναδά (HMCS FREDERICTON), μία από την Ελλάδα (HS SALAMIS), και μία από την Ιταλία (ITS LIBECCIO).

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις