Συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Κροάτη ομόλογό του

Δεν υπάρχουν σχόλια
Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κροατία τόσο σε διακρατικό, διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ είναι ιδιαίτερα καλές. Οι δύο χώρες συνεργάζονται και, στην ελληνικής έμπνευσης, τετραμερή ενδοευρωπαϊκή βαλκανική συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται σε επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως το Brexit, η ευρωπαϊκή ασφάλεια και η οικονομία, καθώς και η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ελλάδα και Κροατία συμμετέχουν, επίσης, στα περιφερειακά σχήματα συνεργασίας μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ). Μάλιστα, η χώρα μας ανέλαβε την προεδρία το 2017 και πραγματοποίησε με επιτυχία στα Ιωάννινα, στις11-12 Μαΐου, την Υπουργική Σύνοδο και το forum, ενώ η Κροατία φιλοξένησε το forum το 2016 στο Ντουμπρόβνικ, όπου σε ένα μήνα θα διεξαχθεί -με συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού – και η επόμενη Σύνοδος Κορυφής της Διαβαλκανικής (SEECP).
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και τις κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο των δύο υπουργών, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Ν. Κοτζιάς στον Κροάτη ομόλογό του.
Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις