Συνέντευξη Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα εξόδου χώρας της ΕΕ από τη Σένγκεν, δήλωσε κατηγορηματικά οΔημήτρης Αβραμόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ακόμη ότι ουδέποτε έχει τεθεί θέμα για στρατιωτική ενίσχυση των συνόρων της FYROM.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο Επίτροπος Eσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, σημείωσε πως η Ευρώπη λέει στα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν τους κανόνες που διέπουν τη συνθήκη Σένγκεν, διευκρινίζοντας πως ποτέ δεν έγιναν επίσημα συζητήσεις για «μικρή Σένγκεν».

«Η ΕΕ ποτέ δεν συζήτησε θέμα εξόδου χώρας. Όταν παρατηρούνται ελλείψεις ή προβλήματα, η Ευρώπη έρχεται και λέει διορθώστε τα. Δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση. Κάθε χώρα πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μόλις ξεκινήσει η λειτουργία των hot spots θα εκταμιευθούν και τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για τη χώρα μας.

«Αν η κατασκευή των hot spots είχε γίνει νωρίτερα, θα είχαν αποφευχθεί πολλά από αυτά τα οποία και επιβάρυναν τα νησιά» εκτίμησε, ενώ τόνισε πως τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι από το ποσό των 475 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί, η Ελλάδα έχει πάρει ήδη προκαταβολή 33 εκατ ευρώ, ενώ πρόσθεσε πως «οι διαδικασίες δεν έχουν ξεκινήσει για τα υπόλοιπα, καθώς πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες. Εκτός από αυτά η Ελλάδα έχει υποβάλλει 16 αιτήματα για επείγουσα χρηματοδότηση. Τα 14 από αυτά, ύψους 29,2 εκατ., έχουν εγκριθεί και τα υπόλοιπα είναι υπό έγκριση».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις