Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου – Επαρχίας Σετσουάν της Κίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Επαρχία Σετσουάν της Κίνας, στο επίπεδο της αγροτικής οικονομίας και ειδικότερα στην καλλιέργεια των ελαιοδέντρων και της ελιάς, συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών της Επαρχίας Σετσουάν κ. Yao Sidan, επικεφαλής υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Επαρχίας Σετσουάν, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στις σχέσεις της Περιφέρειας με Κινεζικές Επαρχίες και δομές της οικονομίας και του πολιτισμού της Κίνας, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και εξέφρασε την πεποίθηση για μια επιτυχή πολυπεπίπεδη συνεργασία με την Επαρχία Σετσουάν.

Ο κ. Sidan από την πλευρά του χαρακτήρισε την Πελοπόννησο γνώριμη περιοχή, με σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο, και εξέφρασε τη βούληση να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στα θέματα της αγροτικής οικονομίας, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου για τους Κινέζους.

P1040062P1040056P1040063

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις