Σόιμπλε: Η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει στις 22 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εφικτή χαρακτήρισε την επίτευξη συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση έως τις 22 Μαΐου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέτοντας ωστόσο, ως προϋπόθεση την τήρηση όλων των συμφωνηθέντων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, προειδοποίησε ότι «όσο παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις, τόσο περισσότερο θα ανησυχούν οι αγορές και η οικονομία».

Την ίδια ώρα, χαιρέτισε την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και χαρακτήρισε ως «θετικά» τα τελευταία δημοσιονομικά στοιχεία, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην περαιτέρω μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως και στη βελτίωση του φορολογικού συστήματος» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Είμαι αισιόδοξος γιατί οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε ένα πολύ αποφασιστικό επίπεδο» σημείωσε παράλληλα, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση για αίσιο τέλος της δεύτερης αξιολόγησης.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αρκέστηκε να δηλώσει ότι το εκτελεστικό συμβούλιο «θα αποφασίσει και επισήμως τις επόμενες εβδομάδες».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις