Σύλλογος Αραχαμιτιωτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Σύλλογος Αραχαμιτιωτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» πιστός στην παράδοση, διοργανώνει και φέτος το καθιερωμένο τριήμερο εκδηλώσεων.

Στο ειδυλλιακό και μαγευτικό τοπίο της Μεταμόρφωσης Αραχαμιτών, κάτω απ’ τα αιωνόβια πλατάνια και τις γάργαρες πηγές, παραμονή και ανήμερα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος θα πραγματοποιηθεί θρησκευτικό και εορταστικό πανηγύρι. Αλλά και στο χωριό την τρίτη ημέρα, θα λάβει χώρα «Η Γιορτή του Αραποσιτιού». Μια γιορτή που έρχεται από πολλά χρόνια πριν, απ’ όπου άναβαν φωτιές μέσα στην πλατεία του χωριού και έψεναν καλαμπόκια, που τα είχαν μαζέψει από τον καλλιεργούμενο κάμπο του χωριού.

  • Στις 5 Αυγούστου μετά τον Εσπερινό, (το βράδυ), θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι υπό την ορχήστρα του δικού μας, δεξιοτέχνη του κλαρίνου και καταξιωμένου μουσικού, Σωτήρη Κόκκορη.
  • Στις 6 Αυγούστου, μετά τη Θεία Λειτουργία, (το πρωί), θα ακολουθήσει γλέντι στον ίδιο χώρο.
  • Στις 7 Αυγούστου το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου, μέσα στο χωριό, θα πραγματοποιηθεί «Η Γιορτή του Αραποσιτιού». Υπό τους ήχους ορχήστρας με καταξιωμένους νέους καλλιτέχνες, με έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο, θα γευτούμε μεταξύ άλλων νόστιμα ψημένα αραποσίτια, που θα διανεμηθούν στους παρευρισκόμενους.

Γι’ αυτό λοιπόν, ο Σύλλογος Αραχαμιτιωτών, σας καλεί όλους να τιμήσετε με την παρουσία σας αλλά και την συμμετοχή σας τις εκδηλώσεις αυτές, και με το κέφι σας να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα. Να περάσουμε όμορφα, ξεχωριστά, υπέροχα.

Ο Σύλλογος θα διαθέτει ζεστή και ποιοτική, ψητή γουρνοπούλα, κρύες μπύρες και αναψυκτικά, καθώς και το νόστιμο τοπικό κεφαλοτύρι. Όλα αυτά σε προσιτές τιμές, σεβόμενοι την κρίση που ταλανίζει όλους μας.

Καλή αντάμωση και καλή διασκέδαση να έχουμε.

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις