Τάσος Πετρόπουλος: Λιγότερο απο 500 εκατ. ευρώ το τελικό έλλειμμα του ΕΦΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Την αισιοδοξία πως το τελικό έλλειμμα του νέου φορέα κοινωνικής ασφάλειας δεν θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ, εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1».

 

Όπως εξήγησε αναλυτικά, το έλλειμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στην πραγματικότητα είναι κάτω του 1 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχουν 350 εκατ. στα διαθέσιμα, τα οποία θα οδηγηθούν στον ΕΦΚΑ, ενώ παράλληλα, παρατηρείται μία αυξητική τάση στην καταβολή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, της τάξης των 100 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Όσον αφορά τα μπλοκάκια, επανέλαβε ότι όσοι δεν έχουν εισοδήματα δεν πρόκειται να κληθούν να καταβάλλουν εισφορές και πρόσθεσε πως το 99% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ και το 75% κάτω των 7.000 ευρώ.

Καταλήγοντας, διαμήνυσε πως στόχος του νέου ασφαλιστικού συστήματος είναι η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και η επαναφορά στο σύστημα περίπου 350.000 ασφαλισμένων, οι οποίοι μέχρι πρότινος αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις