Τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 καθώς και ο Αγώνας της Αντίστασης φανερώνουν την ικανότητα και τη δύναμη του λαού να δίνει νικηφόρες λύσεις στα πιο αντίξοα αδιέξοδα, όταν γίνεται πρωταγωνιστής και υπεύθυνος της ίδιας του της ιστορίας». Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και σημειώνει ότι «κανένας εχθρός, όση υπεροπλία κι αν διαθέτει, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα παραστεί σήμερα, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο στην πόλη των Σερρών.

Εθνική ενότητα σε μια ταξική κοινωνία δε μπορεί να υπάρξει, ούτε σε καιρό ειρήνης, ούτε στον πόλεμο», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου 1940.

Αν κάτι διδάσκει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ότι μόνο η εθνική ενότητα πάει τη χώρα μπροστά. Και ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός της προόδου, ο πατριωτισμός της παραγωγής, της δημιουργίας, της ευημερίας και της αναδιανομής προς όφελος των πιο αδύναμων, αναφέρει το Ποτάμι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού» αναφέρει σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ενωτικό μήνυμα προς το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, στέλνει η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή την σημερινή επέτειο.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δήλωσε: Οταν στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση έθρεψε το φίδι του φασισμού, ήταν η ώρα των λαών της να αναλάβουν να στείλουν οικουμενικά, ισχυρά και πάντα επίκαιρα μηνύματα, υπεράσπισης της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης τους. Σε αυτόν   τον αγώνα, ο λαός μας έδωσε δυναμικά ξανά το παρών με αγώνες και θυσίες, όπως πάντα   στην πολύπαθη και μακραίωνη ιστορία του.

Αγώνες και θυσίες που   δικαιώθηκαν όσες φορές, καταφέραμε να είμαστε ενωμένοι, με πίστη στην προσπάθεια και αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας.

Μέρες σαν σήμερα   μνημονεύουμε και τιμάμε το ιστορικό μας παρελθόν, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της δικής μας γενιάς   να προχωρήσουμε μπροστά με συνεννόηση, αλληλεγγύη και αυτοσυνειδησία.

Η αντίσταση του ’40 κατά των φασιστικών δυνάμεων αποτελεί φωτεινό φάρο για τον Ελληνικό λαό, ώστε ενωμένος και με ομοψυχία να βγει από την πολύχρονη κρίση, αναφέρει στο μήνυμά της η ΔΗΜΑΡ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις