Τηλεφωνική επικοινωνία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με την Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας Rumiana Bachvarova

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας κα Rumiana Bachvarova. Ο κ. Αβραμόπουλος, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περαιτέρω διαβουλεύσεις και παροχή στήριξης προς τις βουλγαρικές αρχές, καθώς και για την ενίσχυση του Frontex, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο. Επίσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενθάρρυνε τη Βουλγαρία να έχει ενεργή συνεργασία με την Europol για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και για την ενίσχυση του ελέγχου στα σύνορα της με την Σερβία.  Ακόμη, ζήτησε να ενημερώνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με οποιεσδήποτε εξελίξεις προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει άμεσα βοήθεια, εφόσον χρειασθεί.

Σημειώνεται, ότι ο Frontex έχει σήμερα στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας 53 αξιωματούχους και 17 στα σύνορα Βουλγαρίας-Σερβίας. Εξάλλου, κατόπιν αιτήματος της Βουλγαρικής πλευράς στις 6 Ιουλίου, η παρουσία του Frontex θα ενισχυθεί τον Αύγουστο με επιπλέον 60 αξιωματούχους. Στην Βουλγαρία έχουν διατεθεί € 91 εκατ. από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ), σύμφωνα με το εθνικό της πρόγραμμα για την περίοδο 2014-2020 και έχει λάβει περίπου 12 εκατ. ευρώ για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης από τα ταμεία ασφάλειας και μετανάστευσης.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις