Το νέο βιβλίο του Βασίλη Σκολαρίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Το νέο βιβλίο του Βασίλη Σκολαρίκου

 

Το συγγραφόμενο νέο πόνημα του γνωστού συγγραφέα και δημοσιογράφου Βασίλη Σκολαρίκου, το οποίο από πολύ χρόνο τώρα ετοιμάζει,  θα φέρει τον τίτλο : «Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, (1940-1950), ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ». To νέο του αυτό βιβλίο μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, αφού  ο αναγνώστης του θα μπορεί  να πληροφορηθεί, με λίγα λόγια, άγνωστα γεγονότα  της  εποχής εκείνης, 1940-1950, στην Δημητσάνα , Γορτυνία και Πελοπόννησο.

Ο συγγραφεύς του βιβλίου έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια,  ώστε τα περιεχόμενα σ΄ αυτό στοιχεία,  όπως άλλωστε και στα προηγούμενα του ιδίου βιβλία, να είναι αυθεντικά. Οι πηγές πληροφόρησης της συγγραφής του βιβλίου προέρχονται από μαρτυρίες και συνεντεύξεις ανθρώπων που έζησαν την εποχή εκείνη, αλλά και  από ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών.

Εκατοντάδες είναι τα ονόματα που παρελαύνουν στο πόνημα αυτό, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άφησαν τα ίχνη τους την δύσκολη εκείνη εποχή, την ηρωική αλλά και την τόση τραγική, μη εξαιρουμένων κι΄ εκείνων που βοήθησαν την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Δημητσάνας.

Με άλλα λόγια,  ο συγγραφέας καταγράφει την νεώτερη ιστορία της Δημητσάνας και των γύρω απ΄ αυτή κόσμο, διανθισμένα με διακόσιες τον  αριθμό φωτογραφίες της εποχής εκείνης, που  «φωτίζουν» με τον τρόπο τους,  τα παρουσιαζόμενα  στο εν λόγω βιβλίο γεγονότα.

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις