Το τρολάρισμα του Ντόναλντ Τραμπ στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνήθως είναι αυτός που πέφτει θύμα τρολαρίσματος στο διαδίκτυο, ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα άλλαξαν… δραματικά! Ένα μεταμεσονύχτιο μήνυμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη νύχτα της Τετάρτης στο Twitter προκάλεσε σωρεία ερωτηματικών, εικασιών αλλά και χλευασμού από τους χρήστες του διαδικτύου που προσπαθούσαν, ματαίως, να ανακαλύψουν τι σημαίνει η μυστηριώδης (και προφανώς ανύπαρκτη) λέξη covfefe.

Στις 12.06 (ώρα Ουάσινγκτον) ο Τραμπ ανήρτησε στον λογαριασμό του το μήνυμα: «Παρά τον διαρκώς αρνητικό Τύπο covfefe». Η ανάρτηση, μια καταφανώς ημιτελής φράση, παρέμεινε για ώρες στο Twitter, χωρίς καμία διευκρίνιση. Αφού σβήστηκε, περίπου έξι ώρες αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε για να ρίξει λίγο φως στο… σκοτάδι: «Ποιος μπορεί να καταλάβει την πραγματική έννοια του covfefe; Διασκεδάστε»!

Το αρχικό μήνυμα, που φαίνεται ότι ήταν η αρχή άλλης μιας διαμαρτυρίας του Τραμπ για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια. Ορισμένοι ζήτησαν μάλιστα διευκρινίσεις από το λεξικό Merriam-Webster. Δεν βρήκαν τον ορισμό της λέξης, αλλά η εταιρεία που εκδίδει το λεξικό τους απάντησε: «Ξυπνάει. Τσεκάρει το Τουίτερ… Εμ… Αναζητά το… Το μετανιώνει που τσέκαρε το Τουίτερ. Ξαναπάει για ύπνο».

Το Covfefe πρόλαβε να μπει στο Urban Dictionary, ένα διαδικτυακό λεξικό της αργκό του διαδικτύου. Σύμφωνα με αυτόν, covfefe στα… ρωσικά σημαίνει «παραιτούμαι» ή είναι ο κωδικός για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Αλ Φράνκεν, μιλώντας στο CNN, είχε μια άλλη ερμηνεία: «Είναι ένας όρος των γίντις, της εβραϊκής γλώσσας, που σημαίνει «τώρα πρέπει να πάω για ύπνο»», σχολιάζοντας ότι ήταν προφανώς ένα λάθος του προέδρου λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Πάντως, λίγα λεπτά μετά το ατυχές μήνυμα, ο Τραμπ «βομβάρδισε» και πάλι τους ακολούθους του με μηνύματα που αφορούσαν την έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές και άλλα ζητήματα.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις