Τραγικό δυστύχημα στην Γαλλία: Ηλικιωμένοι κάηκαν ζωντανοί μέσα σε λεωφορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

42 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό  – Στο λεωφορείο επέβαιναν ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκδρομή – Σύμφωνα με πληροφορίες από το Europe1 τρεις ηλικιωμένοι είναι σώοι και αβλαβείς, ενώ υπάρχουν πέντε τραυματίες –  «Επισκιάζει την επίσκεψή μου στην Ελλάδα αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο

 

Ενα από τα πιο πολύνεκρα τροχαία στην ιστορία της Γαλλίας σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Λιμπούρν. Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν στις 7.30 το πρωί σε αυτοκινητόδρομο εκδρομικό λεωφορείο με συνταξιούχους συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα και τα δύο οχήματα, αμέσως μετά τη σύγκρουση τυλίχτηκαν στις φλόγες. Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι κάηκαν ζωντανοί, καθώς εγκλωβίστηκαν μέσα στο φλεγόμενο λεωφορείο. Ωστόσο, μόλις οκτώ άτομα κατάφεραν να ξεφύγουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον γαλλικό τύπο, στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 49 άτομα. Οι δύο οδηγοί σκοτώθηκαν ακαριαία από τη σύγκρουση, ενώ όπως μαρτυρούν οι τελευταίες πληροφορίες ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο.

Στο λεωφορείο επέβαιναν ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκδρομή. Από τους 42 νεκρούς, οι 41 είναι από τους επιβαίνοντες του λεωφορείου. Ο 42ος νεκρός είναι ο οδηγός του φορτηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Europe1 τρεις ηλικιωμένοι είναι σώοι και αβλαβείς, ενώ υπάρχουν πέντε τραυματίες. Όλα τα θύματα ήταν γαλλικής καταγωγής. Στην περιοχή αναμένεται να φτάσει σύντομα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Όπως διαφαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το σημείο της σύγκρουσης είναι άκρως επικίνδυνο, καθώς ο δρόμος φαίνεται πολύ στενός και η στροφή πολύ «κλειστή».

Στο τραγικό περιστατικό αναφέρθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. «Επισκιάζει την επίσκεψή μου στην Ελλάδα αυτό το περιστατικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο τραγικό δυστύχημα είχε σημειωθεί το 1982 στην πόλη Μπον, μια από τις πιο διάσημες πόλεις στην Γαλλία, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους 52 άτομα.

 

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις