Τρύφων Αλεξιάδης: Εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ δηλώνει το 88% των αγροτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ στις φορολογικές τους δηλώσεις» ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι: «Ο μέσος φόρος που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος είναι 950 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που πληρώνει κάθε αγρότης είναι 350 ευρώ. Πρέπει να το πάμε πιο κάτω ή να κάνουμε συζήτηση για να το πάμε πιο δίκαια πιο αναλογικά και να απαλλαγούν όσοι έχουν πιο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;» διερωτήθηκε.

«Έχουν αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, θέλουν να γίνει 15 ή 20.000 ευρώ; Στις αποζημιώσεις δεν φορολογούνται καθόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Κάποιοι θέλουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ; Αν είναι να το πάμε παραπάνω για να το αντιμετωπίσουμε χιουμοριστικά… » δήλωσε σκωπτικά, αφήνοντας υπαινιγμούς για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Για την άρνηση των αγροτών να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό ο κ. Αλεξιάδης αναρωτήθηκε «όταν κάνεις κινητοποίηση, την κάνεις για να πετύχεις αν δεν κανείς το διάλογο πως θα τον πετύχεις;»

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις