ΥΠΕΞ: Απάντηση στις Τουρκικές δηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δίνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τους χθεσινούς χαρακτηρισμούς του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφορικά με δηλώσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, ο κ. Κούτρας ανέφερε τα εξής:

«Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία. Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική.

Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της».

Σημειώνεται πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση σε Ελλάδα και Αρμενία για τις δηλώσεις που έγιναν την Τρίτη στην Αθήνα σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων κατά τις συναντήσεις του προέδρου Σαρκισιάν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημείωνε ότι «οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας, η οποία αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις