Υπογραφή Επίτροπου κ. Δ. Αβραμόπουλου συμφωνίας με το Περού για βραχεία διαμονή και απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης στην ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σήμερα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπέγραψε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίσημη τελετή στις Βρυξέλλες, συμφωνία βραχείας διαμονής και απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (βίζα) με το Περού.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Προέδρου του Περού κ. Ollanta Humala Tasso της Υπουργού Εξωτερικών του Περού κα Ana María Sanchez de Rios, του Ολλανδού Υπουργού Εξωτερικών της Προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ κ. Bert Koenders και της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής κα. Federica Mogherini. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι πολίτες του Περού θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην ΕΕ για διαμονή έως 90 ημέρες. Το ίδιο θα ισχύει, επ’ αμοιβαιότητι, για τους πολίτες της ΕΕ που θα ταξιδέψουν στην χώρα αυτή.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε κοινή συνέντευξη τύπου σημείωσε, μεταξύ άλλων, «ότι αυτή η συμφωνία θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων, των πολιτιστικών ανταλλαγών, καθώς και των διαπροσωπικών επαφών μεταξύ της ΕΕ και του Περού, αλλά και της Λατινικής Αμερικής γενικότερα. Είμαι βέβαιος ότι η συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία μας σε θέματα μετανάστευσης και θα ενδυναμώσει τις ήδη ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του Περού».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις