Φίλης: Ενιαίος τύπος ολοήμερου για όλα τα δημοτικά σχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ενιαίο τύπο ολοήμερου προετοιμάζει για όλα τα δημοτικά σχολεία το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του σχολείου που σχεδιάζει για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν παντού ολοήμερα. Θα προχωρήσουμε σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, θα εξασφαλίσουμε εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι» τονίζει, αποσαφηνίζοντας τις ανακοινώσεις που έκανε από το βήμα της Βουλής για τη δημιουργία ενιαίου τύπου σχολείου.

Όπως ανέφερε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου (Ένωση Κεντρώων), η πολυτυπία του δημοτικού, όχι μόνο εμποδίζει τον προγραμματισμό του υπουργείου, αλλά δημιουργεί και πρόβλημα συνταγματικής ισότητας.

«Ένα πρόβλημα που μας εμποδίζει να είμαστε στους προγραμματισμούς μας συνεπείς είναι η πολυτυπία του Δημοτικού σχολείου. Σήμερα λειτουργούν τριών ειδών Δημοτικά σχολεία: το κλασικό, που τελειώνει στις 12 το μεσημέρι, το ανοικτό, το οποίο τελειώνει στις 2 το μεσημέρι, και το ολοήμερο, που τελειώνει στις 4 το μεσημέρι. Είναι προφανές ότι εδώ δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα συνταγματικής ισότητας. Δεν μπορεί να υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες μάθησης και ζωής στο σχολείο. Όμως, υπάρχουν και ουσιαστικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκα στην αρχή», ανέφερε.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις