Φίλης: Το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία έχει κοινωνικό πρόσημο, θίγει τους προνομιούχους

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Δε θέλω να μπούμε στο δίλημμα 23% η 0%. Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες από την Τρόικα»

είπε ο υπουργός Παιδείας και επανέλαβε ότι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό μέτρο καθώς θίγει τους προνομιούχους και όχι τα κατώτερα στρώματα

Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και τα κενά στα δημόσια σχολεία αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε πρωινές δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό του MEGA.
«Δε θέλω να μπούμε στο δίλημμα 23% η 0%. Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες από την Τρόικα. Δε μιλάω εγώ για τα οικονομικά μαζί τους. Αν το βάλει θα το δούμε», ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος πάντως σημείωσε ότι σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν υπάρχει «τόσο εκτεταμένο δίκτυο στην ιδιωτική εκπαίδευση πάσης φύσεως».
Για τις πρόσφατες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, περί «πενταροδεκάρων» για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κύριος Φίλης επανέλαβε ότι επρόκειτο για σχήμα λόγου και ότι πάντως δεν θα το επαναλάμβανε αν ήξερε τι θα επακολουθήσει στα μέσα. «Ουδείς αναμάρτητος – είμαι ειλικρινής όμως. Δεν μ ‘ αρέσουν οι κομψευόμενες διατυπώσεις αλλά η ουσία» παραδέχτηκε για να διερωτηθεί ωστόσο:
«Όταν κάποιος μπορεί να δώσει 7000 το χρόνο στριμώχνεται για αλλά 500;»
Και επανέλαβε ο υπουργός ότι η ρύθμιση έχει κοινωνικό πρόσημο και τελικά θίγει τους προνομιούχους.
Προανήγγειλε περαιτέρω ο κύριος Φίλης την επαναφορά σε σύντομο χρόνο του ελέγχου των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών τους ζητημάτων στο Υπουργείο Παιδείας.
«Θα υπάρξει δραστικότατη μείωση των αποσπάσεων» με απόλυτη δραστηριότητα στα δημόσια σχολεία τόνισε ο υπουργός, μιλώντας για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, κάνοντας λόγο για περίπου 4000 εκπαιδευτικούς εκτός αιθούσης που επιτελούν διοικητικές εργασίες. «Στόχος του υπουργείου να ξέρουμε στις 31 Μαΐου ποια είναι τα κενά», σημείωσε.
«Στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου θα κριθούμε. Μακάρι να έλθουν 20.000 παιδιά στα δημόσια σχολεία», προσέθεσε ο κ. Φιλης.
Κι εγώ γονιός είμαι – άσχετα αν είμαι και πολιτικός – με παιδί σε δημόσιο σχολείο, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπεραμύνθηκε τέλος ο υπουργός του κυρίου Σεβαστάκη, λέγοντας ότι η δήλωσή του περί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους δεν θίγει το μέτρο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δεν ειπώθηκε όπως ερμηνεύθηκε.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις