ΦOΔΣΑ Πελοποννήσου: Αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μεγάλα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, σύμφωνα με επιστολή που κατέθεσαν κι εκφράζουν την αγωνία τους στην διοίκηση του φορέα οι εργαζόμενοι σε αυτόν, υπογραμμίζοντας την κατάσταση που επικρατεί και θέτοντας προ των ευθυνών τους την διοίκηση.

Σύμφωνα με την επιστολή των εργαζομένων που είδε το φως της δημοσιότητας από τον δήμο Καλαμάτας, «στις 29/6/2016 κοινοποιήθηκε στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κατασχετήριο εις χείρας τρίτων, για ποσό 411.430,44 ευρώ, που ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κληρονόμησε ως οφειλή για εκτέλεση εργασιών αποκομιδής ανακύκλωσης από τον συγχωνευθέντα ΦΟΔΣΑ Λακωνίας».

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι στα ταμεία του ΦΟΔΣΑ βρίσκονται λιγότερα από 190.000 ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι ο ΦΟΔΣΑ οφείλει στο Δημόσιο καταλογισθέντα πρόστιμα για κακώς λειτουργούντες ΧΥΤΑ και δεματοποιητές, που επίσης κληρονόμησε ύψους άνω των 235.000 ευρώ, καθώς και το σύνολο των δαπανών -εκτός μισθοδοσίας- για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από το έτος 2015.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι, «η κατάσχεση αυτή οδηγεί σε πλήρη οικονομική κατάρρευση του ΦΟΔΣΑ, καθώς με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε στοιχειώδεις δαπάνες».
Παράλληλα, τονίζουν ότι, ενώ ο φορέας βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, «την ίδια στιγμή οι οφειλόμενες εισφορές των δήμων προς τον ΦΟΔΣΑ μόνο για τα έτη 2014 – 2015 ξεπερνούν τις 630.000 ευρώ, ενώ οι οφειλόμενες εισφορές των δήμων της Λακωνίας προς τον καταργηθέντα σύνδεσμο της Λακωνίας για τα έτη προ του 2014 είναι άνω των 600.000 ευρώ».

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι υπάρχουν και μεγάλα οργανωτικά προβλήματα στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και υποβάλλουν προτάσεις στην διοίκηση για να βγουν από το αδιέξοδο, ενώ ο κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι – όπως αναφέρουν έχει συμβεί για μήνες στο παρελθόν – εξαιτίας της κατάσχεσης είναι ορατός.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις