Χωρίς τους Γερμανούς η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους τους να είναι όρθιοι και τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μην κάνει χρήση των μικροφώνων άνοιξε η αυλαία της δίκης για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εμφανίστηκαν 30.

Ανάμεσα τους ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής. Οι ιδιώτες , χρηματιστές και επιχειρηματίες Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς και Αλέξανδρος Λέτσας.

Στο εδώλιο κάθισε το τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος είναι κρατούμενος για υπόθεση των εξοπλιστικών ενώ απών είναι ο άλλοτε υφιστάμενος του Φάνης Λυγινός.

Παρούσα, επίσης, ήταν η Μάρια Καραβέλα σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο.

Κανένας από τους Γερμανούς που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση δεν κάθισε στο εδώλιο. Ωστόσο όλοι εκπροσωπούνται από Έλληνες δικηγόρους ενώ η πλειονότητα έχει διορίσει και Γερμανούς συνηγόρους υπεράσπισης. Για τρεις κατηγορούμενους δηλώθηκε ότι έχουν αποβιώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο από τους κατηγορούμενους δεν έχουν δικηγόρο και το δικαστήριο διέκοψε για να τους διορίσει. Ο διορισμός των νέων συνηγόρων υπεράσπισης είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει λόγο διακοπής η αναβολής της υπόθεσης.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις