ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης επικαιροποιεί σήμερα τη διαχρονική και πάγια θέση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, άρα και της πώλησης μονάδων της.

1. Εκφράζει την αντίθεσή στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., καθ’ όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα υφισταμένης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α. Ε. με την τοπική κοινωνία.

2. Επισημαίνει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά τη κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας πρωτίστως στους εργαζομένους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας. Η συρρίκνωση της ΔΕΗ Α.Ε. συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η Χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει. Καμία επέκταση εθνικού πλούτου.

3. Δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα κεκτημένα των δημοτών των ενεργειακών Δήμων στην ανάπτυξη (μέσω έργων ΕΑΠ) και την Τηλεθέρμανση (παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας).

4. Καλεί όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους, σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα για την αποτροπή της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε., καθόσον αυτό θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την διάλυσή της.

5. Δηλώνει ότι θα σταθούμε ως Δήμος και ως κοινωνία αλληλέγγυοι στους εργαζομένους στη ΔΕΗ Α.Ε., όπως πράξαμε και στο παρελθόν.

Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί: 1) στον Πρωθυπουργό, 2) στον Πρόεδρο της Βουλής, 3) στον Υπουργό ΠΕ.Κ.Α, 4) στον Υπουργό Ανάπτυξης, 5) στον Υπουργό Εσωτερικών, 6) στον Υπουργό Οικονομικών, 7) στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 8) στους Βουλευτές Ν. Αρκαδίας και Μεσσηνίας, 9) στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, 10) στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, 11) στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, 12) στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Πελοποννήσου, 13) στα Πολιτικά Κόμματα, 14) στη Διοίκηση της ΔΕΗΑ.Ε. (Πρόεδρο, Γ.Δ. Ορυχείων, Γ.Δ. Παραγωγής), 15) στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Α.Ε., 16) στους Υποψηφίους Βουλευτές Ν. Αρκαδίας και Μεσσηνίας και 17) στους Τοπικούς Συλλόγους και Φορείς και Μ.Μ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΑΡΚΟΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις