«2016 Ποιητικό Ημερολόγιο Αγάπης, σε Ποίηση του Γιώργου Ι. Μποτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Π Ρ Ο Δ Η Μ Ο Σ Ι Ε Υ Σ Η

Αυτές τις μέρες οι Εκδόσεις «Πυρινος Κόσμος» κυκλοφορούν ένα πρωτότυπο ημερολόγιο με τίτλο: « 2016  Ποιητικό Ημερολόγιο Αγάπης, σε Ποίηση του Γιώργου Ι. Μποτή». Πρόκειται για ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό ημερολόγιο – βιβλίο,  στο οποίο αποτυπώνεται το ποιητικό έργο του συμπατριώτη μας λογοτέχνη Γιώργου Ι. Μποτή.

  Η εφημερίδα μας  προς ενημέρωσή σας για το έργο αυτό, σας μεταφέρουν  τον πρόλογο, του εκδοτικού Οίκου:

«Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ  ΕΚΔΟΤΗ»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι Εκδόσεις μας επέλεξαν για το ημερολόγιο του έτους 2016 μία καινοφανή πρωτοτυπία. Σχεδιάσαμε ένα ποιητικό ημερολόγιο, όχι με τον καθιερωμένο τρόπο συλλογής ποιημάτων από διαφόρους ποιητές, αλλά μόνον από την ποίηση ενός μόνον ποιητή.

Επιλέξαμε την ποίηση του Γιώργου Ι. Μποτή, γιατί το όλο ποιητικό του έργο, που καταγράφεται παράλληλα με την Δικηγορία, διακρίνεται από μια εκ βαθέων ανθρώπινη ευαισθησία με κύριο γνώμονα και μοχλό την Αγάπη, που, κατά τον ποιητή, αποτελεί την πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Όλη δε η διήκουσα έννοια της ποίησής του εδράζεται στην Αγάπη, η οποία καταγράφεται στα ποιήματά του με ρεαλισμό  επί πραγματικών γεγονότων αφήνοντας ο ποιητής το ο ίδιο τον ευατόν του να εξομολογείται για τις βαθύτερες πτυχές της προσωπικότητάς του.

Από τα οκτώ δίγλωσσα (ελληνικά –αγγλικά) ποιητικά  βιβλία τού ποιητή, εξι ποιητικές συλλογές («Αλφαβητάρι της Αγάπης», «Οδοιπορικό», «Στη Μάνα μου», «Αγάπης Παραλειπόμενα», «Μαρτυρία» και «Αγάπης Εγκώμιον») και τα δύο έμμετρα θεατρικά του έργα  («Διέξοδος στο Αδιέξοδο» και «Σύγχρονη Τραγωδία») καταρτίσαμε το ημερολόγιο του έτους 2016, το οποίο στην ουσία είναι Ημερολόγιο Αγάπης και βαθιάς συναισθηματικής ευαισθησίας. Το ποιητικό έργο του ποιητή έχει αναγνωριστεί τόσον εις την χώρα μας όσον και το εξωτερικό. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ποιητών της Διεθνούς Ακαδημίας Τεχνών και Πολιτισμού, που συνήλθε το 2006 στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας, ο ποιητής Γεώργιος Μποτής, που συμμετείχε στο Συνέδριο, βραβεύτηκε για την ποίησή του και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Λογοτεχνίας της Ποίησης. Επίσης,  έλαβε το Βραβείο Ποίησης από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» για την ποιητική του συλλογή «Αγάπης Εγκώμιον» ως και άλλες διακρίσεις από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ο ποιητής έζησε τα  παιδικά του χρόνια το χωριό του Βάχλια Αρκαδίας την εποχή της Κατοχής υπό των Γερανών και του επάρατου Εμφυλίου της Πατρίδος μας. Εκτυλίχτηκαν μπροστά του σκηνές απίστευτης βαρβαρότητας. Ήταν μάρτυρας  εκτελέσεων αθώων  ανθρώπων κατά τρόπο βάναυσο και αποτρόπαιο, που μια παιδική ψυχή δεν μπορεί ποτέ να ξεχάσει ούτε διαγράψει από το υποσυνείδητό της. Έζησε δηλαδή σε μια εποχή, που η συμπαράσταση και η αγάπη  για τον άνθρωπο ήταν παντελώς ανύπαρκτες. Αυτό σημάδεψε την αθώα παιδική ψυχή του. Η έλλειψη δε αυτής της Αγάπης  έγινε, φαίνεται, έμμονη  ιδέα για τον  ποιητή. Αυτήν την έλλειψη της Αγάπης κουβαλάει μέσα του . Προσπαθεί με την ποίησή του να εξάρει και να εξιδανίκευση την Αγάπη και με την φαντασία του ποιητικού ταλέντου  να την κάνει κτήμα του.

Δικαίως ο ποιητής με το ποιητικό του έργο εξυμνεί την Αγάπη. Aυτή ακριβώς η Αγάπη και η καλωσύνη  διεμβολίζει την μακροχρόνια πορεία του δικηγορικού λειτουργήματός του. Έχει δε  χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως Ποιητής της Αγάπης. Ο χαρακτηρισμός αυτός αποτελεί για τον ποιητή το βάλσαμο και  την  επούλωση  για τις τραυματικές  εμπειρίες των παιδικών του χρόνων. Εξυμνεί την Αγάπη με όλη την δύναμη της ψυχής του, την  «πάντα νουν υπερέχουσα»  Αγάπη, αφού η Ουσία του Θεού, κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, είναι η Αγάπη.

Οι εκδόσεις μας θεωρούν τιμή τους να προβάλουν  το έργο και την προσωπικότητα του ποιητή Γιώργου Ι. Μποτή.

Για τις Εκδόσεις «ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Ιωάννης Συλλαϊδής

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις