7ος λαϊκός αγώνας βουνού «ANAτρέχω στην Αρκαδία»

Δεν υπάρχουν σχόλια

anatrexo

Στα  μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ», στο βόρειο τμήμα του νέου Ευρωπαϊκού πλέον μονοπατιού «Menalon trail» θα γίνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 το πρωί, ο 7ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής και τον Ανθρωπισμό.

Πρόκειται για δοκιμασία  αντοχής και περιπέτειας σε μιά κυκλική διαδρομή με αφετηρία το ιστορικό μοναστήρι του Αγιονικόλα και τερματισμό το χωριό ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ.

Την διοργάνωση πραγματοποιεί το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ σε συνεργασία με  τους συλλόγους  Βαλτεσινιωτών, «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς.

Ο αγώνας περιελαμβάνει δύο κατηγορίες που αντιστοιχούν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής:

Πρώτη κατηγορία:  21,6 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 1025 μέτρα και μια

Δεύτερη κατηγορία: 10,4 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 450 μέτρα.

Παίρνουν ακόμη μέρος και απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες και ορειβάτες, διανύωντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10,4 χιλιομέτρων, έχοντας την τεχνική υποστήριξη των διοργανωτών.

Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Ο αγώνας αυτός ή ο απλός περίπατος στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» είναι και πάλι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον  ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που βοηθούμε και υποστηρίζουμε. Έτσι όσοι συμετέχουν, αθλητές περιπατητές, παράγοντες ακόμη και θεατές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους  καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό σε λογαριασμό του συλλόγου αυτού.

Αναλυτικά στοιχεία, πληροφορίες, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με την  παραπάνω δραστηριότητα, παρουσιάζονται στον ιστότοπο www.anatrexo.gr που υποστηρίζει τεχνικά την διοργάνωση αυτή.

Αύγουστος 2016

Εκ μέρους των διοργανωτών

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις