846 οι νεκροί σε Αϊτή και Φλόριντα από τον τυφώνα Μάθιου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εκατοντάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές στην Αϊτή, άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Μάθιου, ο ισχυρότερος της τελευταίας δεκαετίας στην περιοχή. Τρόμος στις ΝΑ Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, με τις αρχές να προτρέπουν τους κατοίκους να «κρυφτούν για να σωθούν».

Τουλάχιστον 842 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αϊτή, δεκάδες χιλιάδες έμειναν άστεγοι, ενώ, σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν προσεγγίσει ακόμη τις απομακρυσμένες περιοχές.

Στην Αϊτή κατευθύνεται για βοήθεια πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Έκκληση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας απηύθυνε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, ενώ η UNICEF ζητά 5 εκατ. δολάρια για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που έχουν πληγεί. Την ίδια ώρα, ο τυφώνας συνεχίζει την επέλασή του στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου στη Φλόριντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Φλόριντα και Τζόρτζια, αλλά και η Ν. Καρολίνα, όπου και αναμένεται να μετακινηθεί το επίκεντρο του Μάθιου το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα). Ήδη, 1,2 εκατ. άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό σε αυτές τις τρεις πολιτείες.

Αν και ο Μάθιου υποβαθμίστηκε στην κατηγορία «2», οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο εκτεταμένων πλημμυρών λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις